Регион

Пожарът вече изпепели 3 000 декара и военните гасят край Любеново

Около 3 000 декара вече е изпепелил пожарът край хасковските села Брягово, Любеново и Родопи.

Фронтът на пожара е между 3 и 4 километра. Гасят всички налични екипи на пожарната. Тази сутрин към тях се включиха и военнослужещи. Усилията сега са насочени основно край село Любеново.

Горят широколистни дървета, храсти и сухи треви. Няма опасност за населението. Ако се наложи ще бъде използвана техника за прокарването на просеки.

Haskovo.info припомня, че пожарът избухна около 14 часа вчера край село Брягово. Хората започнали да гасят огъня, който в началото е бил на метри от първите къщи.

Междувременно, Хасковската районна прокуратура наблюдава досъдебно производство за това, че по непредпазливост е запален чужд имот, вследствие на което е възникнал пожар в горски и земеделски земи между хасковските села. По делото се извършват процесуално-следствени действия за изясняване на причините, като предстои да бъде направен оглед след пълното локализиране на пожара, както и ще бъдат назначени пожаро-техническа и оценъчни експертизи, допълват от прокуратурата.

2 000 декара вече обхвана пожарът между Брягово, Любеново и Родопи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.08.2019 12:04 12:04

Изгорялата площ е вече 5 кв. км.

Анонимен
Анонимен
13.08.2019 12:34 12:34

Сигналът е подаден в 9,20ч., значи тогава е избухнал пожара, а не в 14,00ч.

Василев
Василев
13.08.2019 14:17 14:17

Всяка година едно и също. И дървесината се продава в чужбина.И пак неизвестен автор или бай Сали краваря по непредпазливост……,а другите си правят пачките. И хорското нещастие парици правят. Това е.

Back to top button