Регион

8 000 декара обхвана пожарът край Любеново, в готовност е хеликоптер

Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е локализиран, съобщават от областна администрация.

Близо 100 пожарникари, военни, горски и доброволци от трите села продължават да гасят огъня, има и тежка техника. Главен комисар Николай Николов заяви, че пожарът досега е обхванал 8 000 декара. От тях 4 300 декара са от горския фонд. Пожарът е низов – горите не са унищожени напълно.

Предстоят критичните часове след обяд, когато температурите се повишават и вятърът се усилва. Ако ситуацията се усложни, има готовност в гасенето да се включи и хеликоптер.

Haskovo.info припомня, че пожарът избухна вчера край Брягово. Предполага се, че огънят е тръгнал от човек, а районната прокуратура в Хасково вече разследва причините за пожара.

Пожар

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Другаря
Другаря
13.08.2019 18:26 18:26

Масларов скрий се бе, това да не е да режеш горите с една и съща фирма за пожара трябва да си истински горски…с кмета сте един дол дренки!

Back to top button