Любопитно

Млади червенокръстци подготвят бъдещи първокласници

„Училище, здравей! “ – така се нарича проектът на младите червенокръстци в Хасково, изпълняван през летните месеци.

Доброволците помагат в подготовката на бъдещи първокласници от етнически групи за старта на учебната година, така че малчуганите бързо да свикнат с училищната среда и да напредват.

В НУ „Г. С. Раковски“ премина първото занимание, посветено на правилата за лична хигиена и екологията. Децата научиха как да имат „зъбки бели като гъбки“, запознаха се с ползата от разделното събиране на отпадъците, направиха свой зелен кът. До края на месеца предстоят интересни занимания, изпълнени с приказки и гатанки, рисунки, моделиране с пластилин, забавни игри.

През лятното училище на Младежкия Червен кръст вече преминаха 15 бъдещи ученици в ОУ „Любен Каравелов“ в Узунджово. Те обогатиха знанията си по български език, играха мини пиески, правиха оригами, изработиха цветни картички. Научиха кой е спешният телефон 112 и как да правят различни превръзки, докато пристигне лекарската помощ. На финала всяко дете получи раничка с всичко необходими пособия за първи клас и пожелания да бъде старателен и добър ученик.

Проектът на хасковските доброволци е подкрепен от програмата на БЧК за развитие на иновации и добри практики по приоритетни дейности за хуманитарната организация. Десет гимназисти с готовност посвещават на децата част от времето си през ваканцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button