Хасковската болница купува рентгенов апарат за 110 000 лв.

Хасково

Обществена поръчка за доставка на графичен рентгенологичен апарат обявиха от МБАЛ – Хасково.

Предвижда се демонтиране на стария рентгенов апарат, инсталиране на новата апаратура, обучение на персонала за работа с новия рентген, както и гаранционно обслужване.

Прогнозната стойност на поръчката е 110 000 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 17 септември.

6 коментара

  • За какво им е този рентген като не могат да го ползват хората здравно осигурен си плащаш си осигуровките накрая плащал като поп,объркана система

    • Тогава си представи, че няма и не го ползвай. Има и други градове в България. Може и в Турция да идеш.

  • Уважаеми граждани,рентгена си рентген,но вече им много по добра техника,закупете нея,нещо което да помага,а,ако нямате пари уважаеми ръководители на МБАЛ Хасково,просто си го кажете!

    • Господине, когато не сте информиран,моля си дръжте устата затворена. Модерната апаратура, която споменавате е КТ и ЯМР. От първото в МБАЛ-Хасково има 2, а от 2рото 1. А рентгенът е основата. Не мисля, че за 1 счупване ,което за секунди може да се види на рентген за никаква сума, има нужда да пускате изследване, струващо стотици лева с КТ или ЯМР. Моля научете си домашното и тогава коментирайте.

  • На човек с 4 инсулта не му позволиха ЯМР,но принудиха на да си го платим цялото и така се установи проблема запушена артерия

  • За какво им е рентген, то няма кадърни лекари в болницата, които да лекуват! Поставят диагноза на сляпо и после ходи се оправяй! За съжаление парата е по-важна от лечението, и междидруготоо, ако чациент е доволен за здравето си сам ще даде пари за бшагпдарност!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.