Любопитно

33 младежи стартираха в международен поход и през Хасковско

33 младежи от Украйна, Сърбия, Русия, Македония и Хасково се включиха в мащабната младежка кампания „Спортът е по-добро решение“.

Кампанията продължава до 26 август по река Арда, Родопите, на връх Столетов в Стара планина, Плевен и Габрово. Участниците от Русия, Украйна и Сърбия са етнически българи – таврийски българи от Бердянск (Украйна), банатски българи от Тимишоара (Румъния), българи от Западните покрайнини от Босилеград и Димитровград (Сърбия), бесарабски българи от село Делени (Украйна) и от Санкт Петербург (Русия).

Поход

В продължение на 12 дни заедно с хасковските си връстници те ще преплават с каяци едни от най-живописните места по река Арда, ще карат велосипеди, ще живеят заедно в палаткови лагери, ще дискутират проблеми от тяхната среда, свързани с агресията, ще се учат как да я разпознават и как да я овладяват. Те ще разкажат защо са предпочели спорта и как той ги мотивира да бъдат по-добри и по-толерантни хора. Обединява ги една обща кауза – да докажат, че агресията не е начин на решаване на сложните житейските ситуации и че спортът е техният избор за овладяване на гнева, съобщават организаторите.

Поход

По време на похода са предвидени многобройни спортни прояви, които ще бъдат повод за изграждане на добри взаимоотношения между младите хора, както и за създаване на нови младежки общности с интерес към спорта и двигателната активност.

Организатор на кампанията е клубът по водни и гребни спортове в тихи и бързи води „Преображение“ – Хасково, със съдействието на дългогодишни деятели на спорта и туризма от нашия регион, сред които Недялко Атанасов, Стефан Аврамов. Кампанията е подкрепена и от спортното министерство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button