Хасково в дъното по средна заплата в страната, едва 52 000 работят в областта

Хасково

52 200 души са наетите по трудови договори в област Хасково към края на юни тази година, сочи справката на Националния статистически институт.

Средната заплата за второто тримесечие на годината в региона е 884 лева, което е с около 3% повече от първите три месеца. Най-висока тя е била през май – 900 лева и най-ниска през юни – 862 лева. При сравнението между обществения и частния сектор разликата е над 268 лева.

Заплата

Най-много хора в Хасковска област ратотят в сферата на преработващата промишленост – близо една трета. Почти една пета от заетите са в търговията и ремонтните дейности на автомобили, а в образованието работят близо една десета от хората.

През второто тримесечие на годината Хасково пада с една позиция в таблицата със заплати. Докато в начато на годината регионът е бил на 24 място от 28 области, сега е на 25-то. Най-много пари получават хората в София, а най-малко – в Благоевград.

Заплата

 

6 коментара

  • Това означава, че сме града с най-корумпирани контролни органи. В Хасково 99% от заплатите са на ръка, без данъци /в частния сектор/. Всички знаят и никой не си мърда пръста.

  • Чантаджиите и шапкарите вземат повече от работещите в реалната икономика. Така дълго не може да се изкара. В реалната икономика може да си вземат капите и да да отпрашат към другите страни и тогава откъде пари за чантаджии и шапкари?

  • Или ще се научат да плащат или хората ще избягат и нашите чорбаджии ще стават аргати. Много е хубаво да видиш чорбаджия на заплата. Мълчи кат путка. Кротък и хрисим.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.