10 месеца затвор за руснак за палежа на БМВ в Хасково

Хасково

10 месеца затвор получи от Хасковския районен съд 41-годишният руски гражданин Дмитрий Стоянов след споразумение.

Той беше признат за виновен в палежа на БМВ на бившата си жена на 8 юни на кръстовището между улиците „Драгоман“ и „Кресна“ в Хасково. Той е подбудител и помагач в съучастие с Тодор Маринов, обвинен като извършител. Пред съда руснакът заяви, че се признава виновен и съжалява за това което се е случило.

Пожар

Първоначалното споразумение с прокуратурата беше за 8 месеца затвор, но заради високата обществена опасност съдът увеличи наказанието до 10 месеца. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Първоначално софиянецът Тодор Маринов също беше сключил споразумение с прокуратурата, но в съдебното заседание се отказа от него. Той заяви, че иска за него делото да продължи по общия ред, което беше прието от съда, а делото – върнато на прокуратурата.

Двамата са с предишни осъждания. Както Haskovo.info писа, Стоянов е осъждан за наркотици, като последно е излязъл от затвора през април.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.