Близо 50% загуби на вода за ВиК – Хасково, управителят с 53 000 лв. за година

Хасково

48.54% са общите загуби на вода в Хасково и областта. Данните са от годишния финансов отчет на ВиК – Хасково за 2018 г.

Количеството на суровата вода, добивана от всички водоизточници и подадена на входа на водоснабдителните системи е 2 527 489 кубически метра. В същото време фактурираните водни количества са 1 300 578 кубически метра. Това на практика означава, че загубите на вода са над 1,2 милиона кубически метра.

През миналата година авариите на довеждащите водопроводи са 727, тези на разпределителните водопроводи – 1 443, авариите на сградните водопроводни отклонения са 1 054, 10 са авариите на помпени станции.

През 2018-а са направени инвестиции за доставяне на вода в размер на 504 000 лв., за отвеждане на води – 22 000 лв. Ремонтите за доставяне на вода са за 599 000 лв., за отвеждане на вода – 30 000 лв. и за пречистване – 26 000 лв.

ВиК – Хасково е завело съдебни дела за събиране на част от вземания от продажби, които към края на 2018 г. са 1 089 000 лв. Година по-рано те са били 1 101 000 лв. Дружеството дължи на доставчици 512 000 лв.

ВиК – Хасково покрива 160 населени места, от които в 154 водоснабдяването е помпено, а в 6 е гравитачно. Нивото на покритие с водоснабдителни услуги е 99.2%, а нивото на покритие с канализационни услуги е 69.32%. За годината са постъпили общо 39 жалби.

Средната численост на персонала в дружеството е 488 работници и служители, от които ръководните кадри са 20. Брутното възнаграждението, което е получил общо през годината управителят на дружеството Тодор Марков е в размер на 53 000 лв.

Вижте целия годишен отчет на ВиК – Хасково тук.

17 коментара

  • Ето защо средните стойности на заплатите за пред Европата за ОК – 3 % от населението живее , останалите съществуват, някак си …

  • Не е само това имали 20 човека ръководни кадри да ама не преди години бяха 4 етажа сега по времето на ГЕРБ са 9 етажа готовани един куп снабдители един куп счетоводство неладърен личен състав и оъдел кадри и стотици парашутисти спуснати отгоре от Дилянчо и депутатката

 • Защо не пишете че плащаме най скъпата вода.която не се пие. УРАНОВА ВОДА.Къде го има това, да плащаш за нещо, което е забранено да се консумира…….

 • Ако ръководиш 500 човека, защо да не получаваш висока заплата.
  Всеки се оглежда в паницата на другия.

 • Абе бастуни, колко взимал. Ако става за нещо и 40000 да взима на месец. Загубите са близо 50% това е проблема! Стонкаджийй! Марков ли си немарков ли си, мен ще ме срам да управлявам дружество с такива загуби. Това е само водата колко средства отиват за ремонт, колко пътища се осиеат? Това е най-вредното предприятие в областта, това си личи и по всяка улица!

 • МЕн пък ме е яд на форумните рая. Вместо да секат глави, блъскат чикий пред компа, баси тъпаците!

 • Тоя капут Марков пак ще избива загубите на гърба на обикновения човек.Инкасаторите постоянно надписват сметките на хората и пак има големи разлики.Като не може да се справя с проблемите на дружеството да си ходи ., а не да взима 4500 заплата ,а може би има и 13 та заплата.Ако е частно ще фалира .Няма кои да му покрива загубите , но в случая щом си под егидата на ГЕРБ всичко може.

 • Хахаха, преди 2 месеца писаха на целия град по 7 кубика отгоре… Сметнете циганите кво правят и защо има улици в махалата с над 100хиляди лева вода….

 • Нещо не се разбира от отчетените дани на веика.Имам чувство, че съм на партиен конгрес . С една дума ще поскъпва водата или мавъра ще сменя марков?

 • Аз само не разбрах, какъв е проблемът със заплатата на човека. Колко пари да взима – 600 лева ли? Вие някога били ли сте на ръководна позиция да видите как ви се такова таковата от нерви, липса на сън и т.н. То на тези пари при тази отговорност не може да се нарадва човек. Това е ниска заплата за ръководно ниво, както са ниски заплатите в България на всички нива. Или какво си мислите, че в Германия работника взима 2000 евро, а шефа 2200, ми не и там си взимат 5-6-7-10-20 пъти повече зависи от работодателя.

  Липсите на вода също не са от вчера, не са от днес. Това е комбинацията от кофти водопровод, кофти география в областта и крадлив народ. Защото не крадат само циганите(макар да е ясно, че те имат голямата заслуга). По смътни спомени като започваше този Марков, не че го харесвам, ама загубите бяха доста над 50 процента(мисля отиваха на 75). Колкото до урана, урана винаги е бил толкова, промениха нормата просто и БСП направи от това политически скандал. Ама знаете ли какво червени мишки, пак няма да сте на власт. Мразя Бойко и ГЕРБ ама за тях ще гласувам само да не гледаме червени крадци на власт.

  • Съгласен съм с част от написаното, но не и че при заплата от 500 лева на работниците управителят е нормално да взима над 4000. Особено на държавна работа. Това е пълен абсурд.

 • ДО разсеяния гражданин. Така е, ако погледнем справките от КЕВР, загуби от 84 процента са рекордните и се държат от ВИК Добрич. Това не оправдава Марков, ама айде да кажем, че има и по-зле от него.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.