Любопитно

Ансамбъл „Китна Тракия“ на фестивал в Охрид

В понеделник хасковският представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ заминава на международен фолклорен фестивал в Охрид. „Дните на Дебърца“ е името на фестивала, наречен на исторически и географски район край Охридското езеро.

До 22 август там ще гостуват творчески формации от различни държави, които ще демонстрират за пореден път как танците и музиката сближават различните народи и култури. След дефилето на откритата естрада ще екне и „Тръгнала е малка мома“ в изпълнение на хасковските певици, а танцьорите ще покажат вихрени хора.

Веднага след завръщането си от Северна Македония ансамбълът ще отпътува за Старозагорските минерални бани. Там ще участва в 14-тия Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“, организиран от Община Стара Загора и Съюза на Тракийските дружества в България.

Миналата година „Китна Тракия“ получи специалната награда на кмета на Стара Загора, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button