Регион

Три училища в Хасковско с финансов стимул от държавата

Книги, игри и материали за разгръщане на потенциалните творчески заложби на ученици в областта на науките, изкуствата и спорта ще бъдат закупени в 87 училища в страната. Сумата от 800 000 лв. идва от държавния бюджет.

Сред финансираните училища са и три в Хасковска област. По националната програма „Подкрепа на целодневното обучение на учениците“ ОУ „Христо Ботев“ в село Динево получава 8 700 лв. За училището в село Крепост, което има над 130-годишна история, са предназначени близо 10 000 лв. Със същата сума се подкрепя оборудване на кабинети за занимания по интереси в ОУ „Иван Вазов“ в Харманли, деца от което в края на приключилата учебна година успешно участваха в първото издание на национално състезание по лего роботика.

Целта на финансовия стимул е да се подпомогнат по-ефективно децата при учене и създаване на навици за самостоятелна работа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button