Регион

На ГКПП Капитан Андреево отпадна „единния фиш“ за граждани на ЕС

ГКПП Капитан АндреевоГражданите на Европейския съюз от днес вече минават значително по-бързо през граничния пункт „Капитан Андреево“. Причината за това е отпадането на системата „Единен фиш“ за тях и на този пункт след като в началото на месеца тя бе премахната на „Калотина“.

Целта на тази мярка е да се облекчи силният трафик през границата в летните месеци, когато гастарбайтерите се прибират от Западна Европа в Турция и в края на август тръгват обратно.

Седем са лентите, през които ще минават колите от Европейския съюз, три са за автомобили от останалите държави. Европейците вече ще спират само на едно гише вместо на 7, коментира пред Haskovo.info регионалният директор на Гранична полиция Елхово комисар Стоян Стоянов.

След отпадането на системата „Единен фиш“ отговорността на гражданите на Европейския съюз да карат в страната с винетки не отпада, предупреждават от МВР. Досега те се купуваха вътре в пунктовете. Сега вече шофьорите ще трябва да се снабдят с документите от бензиностанциите наоколо. Скоро ще бъдат създадени и специални групи, които да следят дали чужденците карат с винетки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button