622 тона отпадъци са струпани край ТЕЦ-а в Димитровград. РИОСВ: Нямат разрешително да ги горят

Регион

След бурни реакции в социалните мрежи и сезиране от кмета на Димитровград Иво Димов за струпани отпадъци край ТЕЦ „Марица 3“ от РИОСВ – Хасково извършиха проверка. Притесненията са за произхода на отпадъците и дали те се изгарят в ТЕЦ-а.

От Екоинспекцията съобщават, че в действащото Комплексно разрешително на ТЕЦ-а не е позволено да се ползват RDF-модифицирани горива. Към момента няма и издадено решение за преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда или решение по ОВОС, с които да се разрешава изгаряне на отпадъци на територията на ТЕЦ-а.

Установено е, че на площадката, която се ползва от „Траш Еко Пак“ ООД, се съхраняват 622 тона частично балирани, нееднородни отпадъци. РИОСВ е предприела допълнителни мерки и действия с цел установяване вида и произхода на доставените отпадъци. След това на дружеството ще бъдат дадени задължителни предписания в съответствие със законодателството, допълват от еконспекцията.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.