Хасково

Екстремен риск от пожари в Хасковско, опасно е почистването на пасища

От Националния институт по метеорология и хидрология са получени предупреждения за високи температури, силен вятър и екстремен риск от бързоразвиващи се пожари на територията на Хасковска област за периода от 21 до 25 август, съобщават от областна администрация.

В тази връзка областният управител Станислав Дечев е изпратил предупреждение до кметовете в региона. Те трябва да информират местното население, земеделски стопани и работници, пастири, пчелари и посетителите и работещите в горските територии и в съседство с тях, за екстремен пожарен риск.

Трябва да се заостри вниманието на стопаните при почистване на пасища, ливади, горски територии и дворове в населените места и при възможност да се спре почистването на пасища.

При възникване на пожар, незабавно трябва да се уведомят компетентните органи с точен адрес на телефон 112 и при възможност да окажат съдействие за ликвидирането му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button