Езиковата и ПМГ са в топ 100 на училищата в България

Хасково

Две хасковски гимназии попаднаха в топ 100 на училищата в България в класацията по резултати от държавния зрелостен изпит по български език и литература.

Езиковата гимназия „Асен Златаров“ е на 77 място. Тук на матурата са се явили 174 абитуриенти, които са изкарали среден успех 4.89. На 90 място е ПМГ „Боян Петканчин“. В класацията е посочено, че явилите се 119 абитуриенти са изкарали 4.80. Първи са абитуриентите от столичната 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ – 186 от тях са изкарали среден успех 5.64.

Абитуриенти

Haskovo.info припомня, че по данни на Регионалното управление на образованието в Хасково средният успех от двата държавни зрелостни изпита в областта е 3.97. Средният успех от матурата по български език и литература е 3.84, а на втората матура без изпита за степен на професионална квалификация е 4.15. Резултатите са по-ниски от миналата година и от средните за страната.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.