Община Ивайловград: Плащайте си дървата докато не е дошла африканската чума

Регион

За своевременно снабдяване на хората с дърва за огрев за зимата призовават от община Ивайловград в официални си интернет сайт. В призива те обясняват, че е възможно африканската чума по свинете да попречи на хората да се снабдят с необходимата суровина.

Обяснението е, че при евентуален случай на заболяването достъпът до гората ще бъде забранен. Дори и болестта да бъде регистрирана в съседна община, Ивайловград ще попадне в 20-километровата зона и няма да има възможност за дърводобив, разясняват от кметството.

По данни на Държавното горско стопанство – Ивайловград, към момента са осигурени 8 000 кубика дърва. Справката за средно годишно потребление сочи, че са необходими около 11 000 кубика дърва, т.е. още 3 000 кубика чакат да бъдат платени и заявени. Към настоящия момент има налична дървесина, добита от обектите в селата Камилски дол, Попско и Гугутка, допълват от общината.

„Апелираме към всички граждани, въпреки лишенията и трудностите, които могат да изпитат в настоящия момент с този непредвиден разход, да предприемат всички действия и да не поемат риска да останете без дърва, особено по селата“, призовават от кметството.

4 коментара

  • От Гърция изкупуват дървата, от Ивайловград. Масова сеч там. В съседката ни били с пъти по-скъпи, жалват се бизнесмени от Хасково, Кърджали и сие, че не могат.. И фалира ха.. Спец ченге без портфейл

  • Плащайте прости Ивайловградчани, че фирмата на Даниел Хаджиев трябва да лапа, нали за това кметицата прогони всички други фирми!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.