Регион

Община Ивайловград: Плащайте си дървата докато не е дошла африканската чума

За своевременно снабдяване на хората с дърва за огрев за зимата призовават от община Ивайловград в официални си интернет сайт. В призива те обясняват, че е възможно африканската чума по свинете да попречи на хората да се снабдят с необходимата суровина.

Обяснението е, че при евентуален случай на заболяването достъпът до гората ще бъде забранен. Дори и болестта да бъде регистрирана в съседна община, Ивайловград ще попадне в 20-километровата зона и няма да има възможност за дърводобив, разясняват от кметството.

По данни на Държавното горско стопанство – Ивайловград, към момента са осигурени 8 000 кубика дърва. Справката за средно годишно потребление сочи, че са необходими около 11 000 кубика дърва, т.е. още 3 000 кубика чакат да бъдат платени и заявени. Към настоящия момент има налична дървесина, добита от обектите в селата Камилски дол, Попско и Гугутка, допълват от общината.

„Апелираме към всички граждани, въпреки лишенията и трудностите, които могат да изпитат в настоящия момент с този непредвиден разход, да предприемат всички действия и да не поемат риска да останете без дърва, особено по селата“, призовават от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
f
f
22.08.2019 15:33 15:33

От Гърция изкупуват дървата, от Ивайловград. Масова сеч там. В съседката ни били с пъти по-скъпи, жалват се бизнесмени от Хасково, Кърджали и сие, че не могат.. И фалира ха.. Спец ченге без портфейл

Бивш
Бивш
23.08.2019 11:01 11:01

Плащайте прости Ивайловградчани, че фирмата на Даниел Хаджиев трябва да лапа, нали за това кметицата прогони всички други фирми!!!

Анонимен
Анонимен
24.08.2019 2:06 2:06
Отговор до  Бивш

То се плаща на държавно горско стопанство,бе охлюв.

Анонимен
Анонимен
24.08.2019 2:09 2:09
Отговор до  Бивш

А иначе браво на кметицата за адекватното послание

Back to top button