Любопитно

Ивелина Хилендарова – за моментите в небето и пред обектива

Ивелина Хилендарова от Димитровград е модел и стюардеса в чартърната българска компания „Флай2скай“.

Красавицата е стюардеса от 2016 г., като винаги е харесвала професията. Всичко започнало на шега, когато с приятелки се явили на интервю и са взети на работа всички заедно. „Така освен колеги, имам и приятели“, доволна е Ивелина.

Стюардеса
Ивелина Хилендарова

„Мога да опиша професията си като изключително интересна и предизвикателна. Пътуваме наистина много, посещаваме различни дестинации. Повечето от тях не съм предполагала, че някога ще посетя“, каза пред Haskovo.info димитровградчанката. За нея най-важното качество, което една стюардеса трябва да притежава е дисциплината, защото отговорността е голяма. Отделно са нужни умения за работа в екип, комуникативност, владеене на езици и не на последно място – да обичаш да пътуваш.

„Честно да си призная не броя местата, които съм посетила. Много са… дори по 2 – 3 пъти. Някои от последните дестинации, на които съм била са Копенхаген, Тунис, Истанбул, Париж, Анталия. Различното при нас е, че имаме време да се насладим на местата. Престоят ни е по един месец, можем да обиколим и разгледаме, да усетим духа и културата на дадено място“, доволна е от професията си Ивелина.

Българката е имала и редица любопитни ситуации в кариерата си досега. „Ще разкажа за една от тях. Беше много неочаквано, бяхме в Милано и имахме полет до Париж, за който имахме информация, че ще возим футболни фенове. Не знаехме нищо повече, дори когато минавахме през терминала на летището нямаше никаква информация за нашия полет, което ни се стори малко странно. Качваме се на самолета и го подготвяме за полет, след което започваме да посрещаме пътниците, които ми прави впечатление, че не изглеждат на футболни фенове. Дамите бяха облечени в стилни рокли, високи обувки. Мъжете бяха с костюми, много елегантни. При което на борда се качват известният дизайнер Филип Плейн и бившата му приятелка Морган Осман. Тогава получихме информация, че полетът е таен за останалата част от пътниците. Той правеше коледно парти на фирмата си в Париж. Беше много весело, всички бяха настроени за забавление – имаше оператор, аниматор облечен като Дядо Коледа и много други забави. Това е един пример как в нашата професия никога не знаеш кого ще посрещнеш на борда“.

Ивелина признава, че в професията на стюардеса има и рискове. Тя се радва, че е в ръцете на едни от най-добрите пилоти, на които има пълно доверие. За щастие досега не е преживявала критични ситуации.

Стюардеса

Красавицата, която е модел на „Юнона“, казва че има достатъчно свободно време, понякога дори започва да й липсва летенето. „Винаги съм заобиколена от приятели, семейство, колеги. Никога не е скучно около мен. Това лято за почивка избрах България и Гърция. Отново с моето семейство и приятели. Те са най-важни за мен и разбира се с тях прекарвам почивката си. Наслаждавам се на прекрасен живот, щастлива съм!“, признава Ивелина Хилендарова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КОРЕНЯК
КОРЕНЯК
22.08.2019 19:54 19:54

Бустань куркузу…

Петко
Петко
08.10.2020 22:32 22:32

прекрасно създание изписано от природата оооох мечти

Back to top button