Регион

В Царева поляна с инициативен комитет срещу пресъхването на реката

Жители на стамболовското село Царева поляна направиха инициативен комитет срещу поредното пресъхване на местната река в жегата.

Хората недоволстват от това, че язовирът им е пълен, но не го изпускат и така реката, минаваща през няколко села пресъхнала. Това довело до измиране на риба и много водни обитатели. Подобна ситуация с пресъхването на реката имало преди 5 г.

Инициативният комитет изпратил сигнали до институциите, но от никъде не им отговорили. Те настояват проблемът да бъде решен.

От Напоителни системи – Хасково заявиха пред Haskovo.info, че язовирът не се стопанисва от тях и е общински. От службата допълниха, че всичките им язовири в региона имат достатъчно вода през лятото и никъде нямат проблеми.

Кметът на община Стамболово Мухлис Сербест каза пред Haskovo.info, че язовирът е отдаден на наемател с решение на общинския съвет. Кметът вече е говорил с наемателя да пусне водата от язовира. Сербест се ангажира да провери дали ситуацията ще се нормализира.

Други жители на селото пък се свързаха с Haskovo.info, за да заявят, че причина за измирането на рибата в реката било периодичното изхвърляне на отпадъци от къщи и кошари край реката. Те твърдят, че нямало проблем с неизпускане на вода от язовирите до селата Балкан и Звиница, от където идвала водата в реката.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
22.08.2019 16:49 16:49

Ха сега де –едните казват има проблем другите казват няма Абдалска история

Татяна Маринова
Татяна Маринова
23.08.2019 2:29 2:29

Глупости! Тия боклуци да не са от сега! Години на ред там се хвърля, но пресъхване като тазгодишното не е имало. За съжаление хората на селото пак са разделени. Явно, някои са в защита на наемателя.

Анонимен
Анонимен
23.08.2019 9:32 9:32

Предполага се , че когато язовирът е отдаден под наем от община Стамболово, това е станало с Договор.Отношенията между наемодател и наемател сигурно са уредени в този Договор. Дано да е уредено и обезпечаването на вода за поливане на селото, както и да бъде предотвратено пресъхвнето на реката и последиците от това.

Анонимен
Анонимен
23.08.2019 21:14 21:14

Демокрация да го иба. Нали затова скачахте по площадите. При демокрацията управляват парите. Така ли не го разбраха кратуните ви. Гледахте холивудски филми и искахте да сте там. Е . Там сте ама на мястото на слугата не на мястото на чрбаджията. Събудихте ли се вече дебили. Тепърва хуя се надървя е ще ви пори и вас и децата ви докато проумеете че капитала води света към гибел

Back to top button