Любопитно

Хасковски гимназисти приготвиха българска баница на остров Тенерифе

За пета поредна година 15 ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ участваха в триседмична лятна практика в перлата на Канарските острови – град Пуерто де ла Круз на испанския остров Тенерифе, похвалиха се от гимназията.

Бъдещите ресторантьори и хотелиери усъвършенстваха професионалните си умения под ръководството на наставниците си от два четиризвездни хотела. Младежите участваха в приготвянето и сервирането на традиционна испанска кухня – паеля, тапас, тортила, гаспачо, ястия от риба и морски дарове. Барманите приготвяха испански коктейли и любимата на испанците Sangria.

Тенерифе

В свободното си време учениците се запознаха с културата и традициите на Канарските острови. Те се забавляваха в двата най-големи парка – Сиам парк, известен с водните си атракции, и в Лоро парк, където наблюдаваха екзотични растителни и животински видове. Насладиха се и на шоу с делфини и косатки.

Тенерифе

В последния си работен ден учениците от „Александър Паскалев“ приготвиха българска баница, с която нагостиха испанските си колеги и им подариха сувенири за спомен от България.

Ръководител на групата от хасковската гимназия беше учителят по професионална подготовка Живка Димитрова. На финала мениджърът на хотел „Weare La Paz“ Коре Кова поздрави учениците и им връчи сертификати за успешното представяне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button