Търсят с конкурс 198 войници, има места и в Хасково

Хасково

Конкурс за 198 войнишки длъжности в Сухопътните войски обявиха от Министерството на отбраната.

Свободните места са в гарнизоните София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Казанлък, Шумен, Свобода, Белене, Асеновград, Мусачево, Горна Оряховица, Смолян и Пловдив. В хасковското военно формирование 52 740 има две места за автоматчик и две за младши мерач на картечница. Изисква се минимум средно образование.

Желаещите да постъпят на военна служба трябва в срок до 30 септември да подадат писмено заявление и необходимите документи чрез структурите на Централното военно окръжие в страната. Конкурсът, който включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура и събеседване, ще се проведе в периода 25 ноември – 18 декември.

Сред изискванията към кандидатите са да имат българско гражданство, средно или по-високо образование, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер. Към датата на приемане на военна служба кандидатите трябва да са не по-възрастни от 28 г.

2 коментара

  • Баси. На нашата граница няма нито един войник те търсят капути да ги пращат да пазят чужди интереси. Обикновенно намират помачьори от на майка си в гъза готови на всичко за некой леф. Евроатлантически ценности да му иба мамата

    • Господин Разбирач, платете им вие хляба, като имате гениални идеи за това къде да бъдат изпращани „капутите“. Аз мога да Ви гарантирам, че никое от тези момчета не го интересува чии интереси пазят, а в края на шестмесечието да изкарат достатъчно, за да вържат двата края. Айде стига вече с наизустени фрази и коментари сте боравили всички.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.