Спорт

Хасковските ориентировачи с медали от Държавното първенство

ОриентиранеДва бронзови медала спечелиха състезателите на хасковския спортен клуб по ориентиране „Компас 94“ от Държавното първенство за средна дистанция и щафети, което се проведе през уикенда в подбалканските градове Карлово, Сопот и Калофер.

Надпреварата започна в петък с градски спринт за купа „Васил Левски“ по случай годишнината от рождението на Апостола. Медалисти за Хасково успяха да станат Николай Стилев – 35 години и Георги Кирков – 45 години, които се класираха трети в своите възрастови групи и се окичиха с бронзови отличия.

В събота бе надпреварата в средна дистанция в града на Вазов – Сопот, където хасковлии се бориха с трудния терен, непоносимия пек и силни съперници – по 40 души в група, но останаха без отличия.

Последния ден в родното място на Ботев – Калофер се състоя съревнованието за щафети – по трима в отбор. 17-годишните Павел Илиев и Недялко Георгиев и 16-годишният Тодор Стратиев от „Компас 94“ се състезаваха с батковците от групата на 20-годишните мъже и се представиха достойно, заемайки престижното 9-то място, съобщиха за Haskovo.info от клуба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button