Любопитно

Викат два пъти на бис „Златна Тракия“ в Унгария

Хасковският ансамбъл „Златна Тракия“ с художествен ръководител Златка Тимонова се завърна от успешно участие на престижния международен фолклорен фестивал в град Ниредхаза, Унгария.

Във фестивала участваха 10 групи. Хасковлии изпълниха 7 концерта, като показаха 7 различни костюма и всеки ден играха различни танци. Публиката ги аплодира много и ги извика два пъти на бис. Всички са останали възхитени от красотата на костмите и професионалното изпълнение на танците.

Фест

„Много се зарадвахме, когато на официалната среща с кмета на града дойде и посланикът ни в Унгария Уляна Богданска. Бяхме много горди от тази среща. Получихме специална покана навръщане да гостуваме в посолството в Будапеща“, разказа за Haskovo.info Тимонова.

Фест

„Всяка вечер във фестивалния клуб имаше по една група, която показваше фолклора си и учеше останалите. Ние бяхме първи и успяхме да привлечем всички участници с разнообразните си ритми. Обединихме ги с нашето българско хоро. Посетихме зоологическата градина в града, която е най-голямата в Европа. На много голяма площ видяхме животни и растения от всички континенти. За да разгледа човек всичко му е нужен поне един цял ден.

Бяхме и на басейн в почивния ден. Завършихме фестивала на националния празник на Унгария 20 август и бяхме впечатлени от техните традиции и от пищната заря, която беше 20 минути – фойерверк-шоу синхронизирано с прекрасна и въздействаща музика. Получихме покани от Индонезия, Мексико, Сърбия и Тайланд. Организаторите също ни поканиха на следващото издание на фестивала. Навръщане след срещата и топлия прием от посланика ни разгледахме и Будапеща. Едно отново успешно и много силно турне на ансамбъла“, доволна е от участието Златка Тимонова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.08.2019 21:32 21:32

Браво!

Back to top button