Хасково

Първите детски площадки в кварталите „Хисаря“ и „Болярово“ вече са завършени, едната е с камери срещу вандалите

Първата детска площадка в хасковския квартал „Хисаря“ вече е завършена, съобщават от общината.

Кметът Добри Беливанов огледа съоръжението, което е едно от осемте, изградени със средства на общината. С градоначалника беше кметският наместник на квартала Айсел Емин. Заместник-директорът на „Екопрогрес“ Гюнай Юсуф се ангажира да намери вариант там да бъде монтирано осветление.

Детска площадка
Мястото преди неговото облагородяване

Освен съоръжения за игра на децата, има монтирана тенис маса и баскетболен кош, пейки, има и ново озеленяване. Живеещи в квартала са се ангажирали да почистват площадката и да я пазят от вандали.

Площадка за игра е изградена и в квартал „Болярово“, където също досега нямаше такава. Там е осигурено и видеонаблюдение за да се предотвратят набезите на злосторници, които още преди завършването на обекта бяха счупили част от съоръженията.

Готова е и площадката до блоковете в квартал „Червена стена“, а така също в квартал „Любен Каравелов“ между улиците „Поройна“, „Сливница“ и „Ген. Радецки“. Напълно завършена е площадката на улица „Ангел Войвода“ и „Люлин“ – южно от гаражите на улица „Родопи“. Нови съоръжения за игра на децата има и в междублоковото пространство на улиците „Витоша“, „Цар Калоян“, бул. „Стефан Стамболов“.

Две от площадките са със завършени настилки, предстои монтирането на съоръжения – това е площадката в площадката между улица „Добруджа“ и улица „Епископ Софроий“, както и на тази в квартал „Камени“. На последната са предвидени уреди за фитнес на открито.

За изграждането на площадките в бюджета на общината бяха заложени малко над 520 000 лв., но след проведената обществена поръчка цената падна до 373 155 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.08.2019 13:45 13:45

Айдееее, пак тихомълком сменили шефа на Екопрогрес, байДобри се чуди вече как да угоди на ДПСето. Сигурно ще го издигат за изборите, те вече си го командорят ачик-ачик.

Анонимен
Анонимен
28.08.2019 8:16 8:16

Всичко е много хубаво, ама да попитам какво става с площадката на бл.Първи май 9.Така ли никой не я видя вече 15год?

Back to top button