Регион

Безводие тормози хората в Гарваново, стигна се до бой с кмета

Кметът показва как се отбранявал от нападението на жените

Иван Каранейчев

Безводие тормози жителите на хасковското село Гарваново в разгара на лятото. Проблемът с липсата на вода е от години. Това лято обаче безводието вече е станало нетърпимо. От 7 литра в секунда дебитът е станал 1 литър в секунда, разказа пред Haskovo.info кметът на Гарваново Иван Каранейчев.

Липсата на вода и лошото й качество, когато потече, пречат на нормалния живот тук. Не можем нито да изперем, нито да се изкъпем, казват те. За решаването на проблема с безводието има изготвен проект. На няколко километра има достатъчно голям кладенец, който да захрани цялото село без проблем. За целта обаче трябва да се изгради тръбопровод, а пари за него няма.

Дилка Тодева показва хидрофора

Дилка Тодева

Докато чакат властта да се смени и да даде нужните милиони някои вече сами са намерили решение на проблема с безводието. Децата на Дилка Тодева още преди години купили нужното оборудване и изградили система, която доставя вода от кладенеца директно в чешмата.

Липсата на вода изнервя хората в Гарваново. Така се стига и до лют скандал на площада в края на миналата седмица. Кметът отишъл да съобщи на жените край детската площадка, че вода има, а те се нахвърлили върху него с обвинения за режима в селото. По думите на селския управник той едва се отървал от шамарите. Трите жени, които твърдят, че той ги е бил, отказаха да се появят пред журналистите, за да защитят позицията си. Кметът от своя страна твърди, че никога не би ударил жена, дори и при самоотбрана.

 

Спасението от безводието е запасяването

Спасението от безводието е запасяването
 

Къщата на жените, които нападнали кмета

Къщата на жените, които нападнали кмета

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button