Хасково

10 сигнала до Инспекцията по труда за неизплатени заплати и отпуски

10 проверки по сигнали на граждани са извършени през юли в Хасковска област, съобщи директорът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев.

Сигналите са основно за неизплатени заплати и отпуски. Повечето от тях са от транспортни фирми, заведения и в строителството. Масово сигналите са основателни и след намесата на инспекторите хората си получавали парите.

Пресконференция

Иначе, през месеца са извършени общо 80 проверки в региона, при които са констатирани 346 нарушения. Съставени са 19 акта. Те са за липса или неизрядни трудови договори. Влезлите в сила наказателни постановления са 24 за общо 14 750 лв.

От Инспекцията започват проверки на фирмите, които по закон трябва да наемат хора с увреждания. Предприятията с от 50 до 99 служители трябва да назначат едно лице с трайни увреждания, а тези със 100 и над 100 служители – 2% от средносписъчния състав. Ако това не е изпълнено са предвидени санкции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.08.2019 10:58 10:58

А ЗА 8 ЧАСОВИЯ РАБОТЕН ДЕН КОГА ЩЕ СЛЕДИТЕ КУРВИ НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА. МАЙКИТЕ ВИ НЯМА ДА СПОМЕНАВАМ

Back to top button