Хасково

20-те килограма хероин, хванати на Капитан Андреево е трябвало да стигнат до Щутгарт

Откритите 19.820 кг. хероин на ГКПП „Капитан Андреево“ е трябвало да стигнат до Щутгарт. Това стана ясно на днешното съдебно заседание, на което се гледа мярката за неотклонение на единия от задържаните – 42-годишният Ремзи Гунана.

Както Haskovo.info писа, дрогата за близо 1.3 млн. лв. е открита на 19 август в естествени кухини на лек автомобил „Опел Зафира“, управляван от немския гражданин Вернер Рудолф. Колата е влизала от Турция и е пътувала за Щутгарт.

Наркотикът е бил натоварен в турския град Бингьол, който се намира в близост до границата с Иран. Ремзи Гунана е арестуван на 24 август. Двамата с германеца били в Турция, но Ремзи заминал по-рано. След това се върнал до Свиленград, за да провери какво става с колата и бил задържан.

Ремзи Гунана отрича да има нещо общо с хероина. Той работи като готвач в Германия, където е излежавал присъда от 6 г. затвор за дрога.

Прокуратурата поиска от съда най-тежката мярка „задържане под стража“ за Гунана. Неговият адвокат беше за по-леката мярка – парична гаранция, защото доказателствата срещу клиента му били повърхностни.

В крайна сметка Хасковският окръжен съд остави в ареста турския гражданин. Мотивите бяха изчетени при закрити врати, защото в тях се съдържат секретни материали. Определението на съда подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Близо 20 кг. хероин за 1.3 млн. лв. откриха в кола на Капитан Андреево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.08.2019 22:14 22:14

Колко интелигентен европейски гражданин. да се пикая на кенефа европа

Back to top button