Община Хасково кандидатства за 5 електробуса и зарядни станции за 5 млн. лв.

Хасково

Община Хасково в партньорство с „Тролейбусен транспорт“ вече кандидатства по проект за доставката на 5 електробуса и зарядни станции, съобщават от кметството.

Проектът е за подобряване качеството на атмосферния въздух по оперативната програма „Околна среда“ и е на стойност 5 млн. лв. Очакванията са да се подобри екологичната обстановка в центъра на Хасково.

Предвидена е доставката на 5 електробуса, 5 бавнозарядни станции и 1 бързозарядна станция за електробусите. Ще се проектира и изгради захранващ кабел от ТИС-2 до тролейбусно депо за поемане на токовия товар от зареждане на електробусите.

Така се изпълняват целите и мерките заложени в Програмата за намаляване на емисиите и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух на територията на община Хасково.

9 коментара

 • Общината да вземе да кандидатства за средства за подмяна на водопроводната система на града,за къв Х.й са тия електробуса хора няма.Крадци долни.

  • Къде ги дават тия средства за подмяна на ВиК, последния влак мина по времето на Георги Иванов, от тогава до сега няма такова финансиране

 • Има поставени жици що не си ползват тролеи. Нямат батерии. Относно въздуха. Там проблема е в пунктувете за прегледи. Всяка пушеща трошка минава без проблем. С 5 автобуса ще похарчат народни пари на вятъра. Прости управници на дебилен народ който по избори ходи на риба. На лов. И дори на майка си в путката но не и да гласува

  • Правилно, има си тролеи, екологично чисто е на тях, за какъв чемер са тия електробуси.

 • И между другото тец марица гори 600 000 тона боклуци от англия и италия. ЕВРОГЕЙСКИ ЦЕННОСТИ да му иба мамата.

 • Пак ще има обществена поръчка пак ще се приберат едни пари След една -две години тия електробуси ще бъдат годни за гюмета на ловците или за вторични суровини

 • Еййй, що говорите глупости? Цялата мрежа на Хасково ли е с тролеи – не! Хората ще сменят старите рейсове с електробуси….ама вие май не ползвате градски транспорт за да знаете. А аз го ползвам, защото съм от един краен квартал и искам да се подобри!

  • Ей отворен. Не рейсовете мърсят въздуха. Те минават на час. Излез вън и виж пушещите дизели които купуваме от европа. Всяка втора кола е дизел. Да не кажа че повечето са. Там забраняват да се движат а на нас не дават да ги забраняваме понеже няма кой да им купува боклуците. Държат ни в бедно положение за да ни контролират. Най -голямото зло за България това са ес и сащ. Обаче докато се събуди народа може и да го няма вече. Дълбоко е заспал

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.