Регион

Осъдиха гимназист за секс с 13-годишно момиче

Харманлийският районен съд осъди на пробация гимназист в 11 клас в харманлийската ПГЕТ „Захари Стоянов“, става ясно от съдебното решение.

Той е признат за виновен по съкратено съдебно следствие, че миналата година в харманлийското село Иваново се е съвкупил с 13-годишно момиче. От лятото на 2017 г. двамата поддържали близки отношения, които не криели. Родителите им не били съгласни с връзката им, защото принадлежали към различни родове и традициите им не позволявали да се женят помежду си.

През май миналата година двамата отишли след училище в къща в края на селото, където правили секс. Родителите на момчето ги хванали и избухнал скандал. На следващия ден момичето споделило за случилото се на свой братовчед. В училището й дошла сетрата на момчето и двете се сбили. След това тя казала на майка си, че е изнасилена, разразил се скандал между двете фамилии, пристигнала и полиция.

При прегледи от съдебни лекари не били установени следи от насилие по момичето. Заключението на експертите е, че съвкуплението е било осъществено със съдействието и съгласието на момичето. Според съда причините за извършване на деянията са и в ниската правна култура на подсъдимия.

В крайна сметка гимназистът е осъден на пробация за това, че е правил секс с малолетна. В продължение на 9 месеца той трябва да прави задължителна регистрация по настоящ адрес и да има периодични срещи с пробационен служител.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ахм
Ахм
30.08.2019 17:44 17:44

Циганоромска работа.

Back to top button