Хасково

Проверяват всички заведения за бързо хранене в Хасковско

Дюнерите са сред предпочитаните закуски в ХасковоСерия от проверки на заведения за бързо хранене, снек барове, бистра, пицарии и дюнери стартират днес здравните инспектори в областта. Поводът е писмо от Министерството на здравеопазването, с което се нарежда да се провери хигиената в заведенията, системата за самоконтрол, здравната документация, личната хигиена на персонала, съобщи за Haskovo.info директорът на дирекция „Държавен здравен контрол“ към РИОКОЗ – Хасково д-р Стефка Младенова.

До 20 септември здравните инспектори ще посетят заведенията за бързо хранене в региона. Там, където има рискови продукти ще се вземат проби.

Вече са проверени първите 5 обекта, в които се продават дюнери. 4 от тях са в областния град, а един в Харманли. В града на Белоногата здравните инспектори са намерили колиформи при взетите проби от продуктите. Това е признак, че хигиената не е на необходимото ниво, обясни д-р Младенова. Заведението за бързо хранене ще бъде санкционирано.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button