Регион

Спипаха над 2.1 млн. контрабандни цигари за месец на границата, маскират ги и като подаръци

Над 2.1 млн. безакцизни цигари са задържали през август митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“. Това е два пъти повече в сравнение с юли.

Само на 27 и 28 август митничарите са задържали 272 600 цигари без български акцизен бандерол. От тях – 163 460 къса са открити по метода „анализ на риска“ при щателни митнически проверки, а 109 140 къса са иззети от преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При един от случаите на 27 август час и половина след полунощ на пункта пристигнал лек автомобил BMW с френска регистрация, управляван от турски гражданин, който пътувал със съпругата си и трите им деца. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митничарите откриват в кутии от детски играчки и на мястото на резервната гума укрити 1 544 кутии цигари без бандерол.

В същия ден по обяд при проверка на лек автомобил Mercedes също с френска регистрация са открити 418 кутии цигари, една част укрити под седалките на автомобила в метален сандък, а друга – между личния багаж на един от петте пътника.

На следващия ден 500 кутии контрабандни цигари митничарите откриват в лек автомобил с английска регистрация, управляван от английски гражданин, пътуващ за Великобритания със семейството си. Безакцизните цигари са били укрити в личния багаж, обвити с подаръчна хартия.

На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени цигарите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button