Петчленно семейство е с хранително отравяне от пилешки пържоли, купени от хасковски магазин

Хасково

Петчленно семейство е получило хранително отравяне и е било настанено в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково.

Става въпрос за две деца, родителите им и тяхната баба. Те са били с повръщане, дискомфорт в корема и диария. Болните са консумирали месо, закупено от магазин в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция. За случая е уведомена и Областната дирекция по безопасност на храните.

От болницата съобщиха за Haskovo.info, че пациентите са останали в Инфекциозно отделение 3 дни. Те са консумирали пилешки пържоли и са имали всички симптоми на хранително отравяне. Хората бързо са се възстановили и вече са изписани.

14 коментара

 • В магазин на Брод момичетата зод щанда пипат с ръце и пилешки продукти кайма сирене кашкавал. Накрая чукат по клавишите на касовия апарат със същите омазани от просуктите ръце. Аз вече там не пазаря.Страх,ме е!!!Там трябва са има каси,като в големите вериги и всяка продавачка да подава един продукт.

 • да проверят магазините на КУЛИНАРКО/бул.Раковски и бул.Съединение,до дрешния пазар/-продавачките нямат ръкавици,нямат престилки и шапки на главите си.Бъркат по тези тави надвиснали над тях,косите им разпилени.Чести тавите са по земята или отгоре на щендерите.Къде са от Агенцията по безопастност на храните и от РЗИ инспекторите.
  Навсякъде по магазините нямат униформи,ръкавици и необходимите атрибути.

 • В Кулинарко на бул.Раковски магазинерките пушат отвън и като влезе клиент,влизат да го обслужват.Нямат етикети с датата на производство и до кога е годна дадена храна,нямат униформи,не са вежливи с клиентите.Да не говорим,че цените им са ресторантски.Пастите винаги са престояли,сухи.Отделно,че яденето се поставя в пластмасови тарелки или кутии,които са доказано канцерогенни.Цял свят отрича тези опаковки,но в Бг са на почит.

 • Наистина в много магазини продавачите са облечени като за разходка-дънки,дори къси….,потници,джапанки….Нито престилки,нито шапки или поне прибрани коси….Седят отвън,пушат…,стават и те обслужват…..

 • Заведенията за готова храна.Обслужващият персонал или стои по бордюри от задната страна или пред главния вход и пуши и джътка с телефона. Няма ръкавици,шапки… С голи ръце се пипат хранителните продукти и парите.
  То,вярно,че парите не миришат,но пък са най-замърсеното нещо – доказано от науката!

 • Магазина срещу аптека „Гален“ на булевард „Съединение“ до Автогарата. До пиацата на такситата : „Финес“ село Брод! Това е магазина господа. Там работят едни помакини които наистина пипат нещата без ръкавици и без шапки на главите както трябва да е!

 • Всяка година едни и същи истории по време на летния сезон. Хората нямат елементарно чувство за самосъхранение. Не знам с какъв акъл никое семейство не подбира местата, по които сяда да закусва, обядва или вечеря, както и самите храни, които поръчва или закупува от определени магазини. Разберете, че невежеството на това един да се разболее от стомашен вирус, води до това да се разболее и втори, трети, четвърти и така докато не пламне поредната буламащина от която ще се оплакваме докак свят светува. Понякога всичко се свежда до акъл. В тези заразни, летни месеци, в които всичко гние отраз, си хапвайте вкъщи – на сигурно.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...