Община Хасково възобнови обществената поръчка за парка зад ДНА

Хасково

Община Хасково възобнови обществената поръчка за парка зад ДНА, съобщават от кметството.

Комисията за защита на конкуренцията е оставила без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране“ на обществената поръчка. Определението на КЗК вече е влязло в сила и от общината възобновяват обществената поръчка.

Haskovo.info припомня, че през юни процедурата беше спряна заради жалба до КЗК от Камарата на архитектите с искане за налагане на временната мярка. Малко по-рано архитектите се обявиха срещу обществената поръчка за инженеринг – проектиране на терена зад ДНА, където да се изгради парк. Хасковските архитекти изразяват категоричното си несъгласие съдбата на един толкова важен и ключов за бъдещото развитие на града обект, да бъде решавана „на инженеринг“. Архитектите настояват за нов публичен и открит конкурс.

КЗК обаче оставя без уважение искането на Камарата и сега постъпилите оферти за участие в процедурата ще бъдат отворени на 4 септември.

Както Haskovo.info писа, също през юни жалба до КЗК спря временно процедурата по пряко договаряне за Общия устройствен план на Хасково.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.