Регион

Три читалища от община Стамболово чакат пари от Бил Гейтс

Читалището в СтамболовоЧиталище „Христо Ботев“ в Стамболово и още две културни средища в общината в селата Жълти бряг и Силен очакват финансиране от фондация „Бил и Мелинда Гейтс“. Те са кандидатствали с проекти по програма „Глобални библиотеки – България“, която е с продължителност 4 години и половина.

Нейната основна цел е да улесни достъпа до информация и услуги чрез интернет за българското население. Тя предвижда безплатно ползване на информационни и комуникационни технологии – оборудване и интернет от посетителите в 900 културни средища в цялата страна. 

Фондът на библиотеката към читалище „Христо Ботев“ в Стамболово включва 8 400 заглавия. През тази година читалището в Стамболово спечели сумата от 2 000 лева за подмяна на дограмата. Културната институция кандидатства и с проект за създаване на фолклорен състав.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button