Регион

Контрабандни златни накити за 98 000 лв. хванаха на Капитан Андреево

Контрабандни златни накити за над 98 000 лв. са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ през последните две седмици на август, съобщават от Агенция „Митници“.

Накитите са открити при проверки на четири леки автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите лек автомобил с чужда регистрация пристигнал около обяд на път от Турция за Австрия. В автомобила, отклонен за щателна митническа проверка, пътували двама мъже, турски граждани. При проверката в естествените кухини на пода и зад предните седалки са открити 51 пръстена, медальона, синджира, гривни, обици и монети, от жълт метал.

Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14 и 22–каратово злато с общо тегло 805 грама на стойност близо 50 000 лева. Установено е, че 483.95 грама от откритите бижута са на водача на автомобила, а другите 321.05 грама са на неговия спътник.

При други три случая при проверка на три леки автомобила, влизащи в страната от Турция, пътуващи за страни от Западна Европа митничарите открили недекларирани общо 789.25 грама златни накити на стойност 48 900 лв. Бижутата са били укрити от пътуващите в чанти до акумулатора и до резервната гума, както и в сакове между дрехи.

Контрабандните златни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, а на нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button