Любопитно

Лазерно шоу, „Фондацията“ и хиляди на площада за празника на Димитровград

Хиляди димитровградчани и гости на града напълниха централния площад „България“ за празника на Димитровград.

Хората искаха да видят 9-минутното лазерно шоу със пищната заря, както и да се насладят на концерта на „Фондацията“ – култов проект, посветен на рок музиканта Кирил Маричков.

Празник

Празникът започна с издигането на националното знаме. В ритуала участваха военнослужещи от хасковското военно формирование с началник майор Светослав Годинов и забавно-духовият оркестър.

Празник

След това на сцената се качиха официалните лица: кметът Иво Димов, народните представители Евгения Ангелова, Митко Полихронов, областният управител Станислав Дечев, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева, Владица Димитров – кмет на Димитровград, Сърбия, Богдан Павленко – кмет на Димитровград, Русия, Ивица Глибо – заместник-председател на Кутина, Хърватия, като всички поздравиха жителите на Димитровград с празника.

Празник

В словото си кметът Иво Димов припомни, че по-рано днес със званието Почетен гражданин на Димитровград беше удостоен д-р Недялко Желев. Той заяви, че Димитровград е все по-красив, но трява и да е пълен с хора. Градоначалникът допълни, че вярва в единомислието и общия успех.

12-годишната талантлива димитровградска певица Даяна Славова поздрави пълния площад с песента „Облаче ли бяло“.

По традиция за празника на Димитровград бяха отличени успели деца и младежи. Награди получиха младият математик Валентин Станчев, европейският шампион по борба Георги Иванов, балканският шампион по джу-джицу Никола Балев, математичката Стела Бинева и шампионката по борба Таня Тенева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button