Хасково

След перипетиите вече поставиха шини на 4-годишната Христиана

След дългите перипетии 4-годишната Христиана от Хасково вече е с поставени шини на краката, съобщи за Haskovo.info майка й Добринка Трендафилова.

Двете вече се прибраха от болницата в Германия, където бяха поставени шините. Сега предстои физиотерапия и възстановяване на детето. През април 2020 г. Христиана трябва отново да отиде до немската болница за контролен преглед.

Haskovo.info припомня, че детето първо чакаше 3 месеца, за да бъде одобрено от Здравната каса и да получи финансиране за лечението в Германия. Семейството замина на 12 август, но се оказа, че от Касата не са потвърдили датата за прием в болницата и не са изпратили важен документ, на чиято база да се изработят шините. В крайна сметка, след много нерви и разговори с Касата, документът беше изпратен и сега Христиана е с шини на краката.

Както Haskovo.info писа, от раждането си Христиана е по доктори. В крайна сметка диагнозата е липса на предни кръстни връзки на колената. В болница в Германия могат да помогнат на детето с операция, за която ще са нужни около 40 000 лв. Първо ще бъдат поставени шини, а след година и половина ще бъде направена нова операция за самите кръстни връзки.

Сега майката на детето трябва отново да подаде документи в Касата за контролните прегледи през април в Германия. Тя се надява, че щом детето вече веднъж е одобрено за лечение, няма да има спънки и чакане за контролните прегледи.

Майката на 4-годишната Христиана: Касата ни изпрати в немската болница без дата и важен документ

След 3 месеца чакане Здравната каса най-после отговори за операцията на малката Христиана в Германия

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button