В летния трафик нови ограничения на скоростта по пътя Хасково – Кърджали, триногата вече снима

Регион

В разгара на летния трафик към Маказа Пътна полиция постави нови ограничения за скорост на пътя Хасково – Кърджали. Те се намират на кръстовищата за селата Гълъбец и Зорница.

На тези места от няколко седмици са поставени знаци, които ограничават скоростта до 60 километра в час. Досега там ограничение не е имало.

Почти веднага след поставянето на новите ограничения Пътна полиция вече санкционира нарушителите, които не ги спазват. Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че редовно там се поставя мобилна камера, която заснема превишаването на скоростта.

Знаци

От Областно пътно управление коментираха пред Haskovo.info, че това са единствените нови знаци за ограничение на скоростта в региона, които са поставяни в последно време. Те са сложени след настояване и съгласуване от КАТ. Причината е, че по пътя за Кърджали шофьорите често карат с много висока скорост, което е причина за тежки катастрофи. Целта на новите ограничения е да се намалят пътните инциденти.

ИЗПРАТИ НОВИНА

8 коментара

 • Едно умно нещо да направят!!!!Не може да има разклон за някое село а да няма ограничение!!!!

 • По принцип трябва да се спазват ограниченията, но там никога не ги е имало и щеше да е добре да оставят повечко време на шоэьорите да свикнат с новата ситуация преди да почнат да снимат

 • А напукания асфалт не е проблем?
  Липсващата маркировка също ли не е проблем?
  Къде е маркировката, която трябва да е от десния край?
  Явно някой е закусил с парите за нея?
  КАТ ще се самосезират ли?
  А за ограниченията – трябва да ги има – и трябва да се спазват.
  Друг е въпроса, че може да се направи отбивка, успоредна на главното платно на 100 м. преди завоя за съответното село /както е примерно отбивката за с.Крепост, когато идваш от Хасково/.

 • Глупости, аз всеки ден пътувам по този път и винаги е имало знаци и за двете отбивки… Недейте да пушите не правилни новини на всички им е ясно, че на отбивките има знак за намаляне на скороста, а най вече за с.Зорница защотот там видимостта е ограничена и трудно се завива от дясното платно посока Кърджали

 • тотални олигофрени, вместо да им забранят ляв завой, те си направили хранилка!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.