Хасково

4 фирми искат да правят парка зад ДНА в Хасково

4 фирми са подали документи за участие в обществената поръчка за парка зад ДНА в Хасково.

Днес комисия с председател главният архитект Тодор Грозев отвори в общината офертите на кандидатите. Това са ДЗЗД „Пи Ем Си“, ДЗЗД „Еко Мар груп“, Консорциум „Проект строй Хасково“, Обединение „Гео Хасково“. Документите на всички са изрядни. Предстои отварянето и на ценовите им предложения.

Обществена поръчка

Haskovo.info припомня, че през юни процедурата беше спряна заради жалба до Комисията за защита на конкуренцията от Камарата на архитектите с искане за налагане на временната мярка. Малко по-рано архитектите се обявиха срещу обществената поръчка за инженеринг – проектиране на терена зад ДНА, където да се изгради парк. Хасковските архитекти изразяват категоричното си несъгласие съдбата на един толкова важен и ключов за бъдещото развитие на града обект, да бъде решавана „на инженеринг“. Архитектите настояват за нов публичен и открит конкурс.

През август обаче КЗК остави без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране“ на обществената поръчка. Определението на КЗК влезе в сила и от общината възобновиха обществената поръчка.

10 коментара

  1. Браво, наистина добра инициатива! Община Хасково има нужда от такъв парк.

  2. Лъха на голяма корупция! Тази комисия с този ,,гладен“ архитект бързат да вземат едни парици месец преди избори! Има ли кой да провери всички разрешения за строеж издадени през мандата на Беливанов и подчинените му от Архитектурата и не спрени от ДНСК-Хасково. Защо са се заключили господата от ДНСК и гражданите трябва да звънят на звънец и да чакат някой да благоволи да ги приеме и после да го препратят обратно към кмета и гл.архитект на Община Хасково. Навързани са като свински черва в Хасково.Има ли Полиция ,Прокуратура и Съд в Хасково. Кой трябва да се задейства?

  3. Той и Георги Иванов краде, но много направи за града, а герб краде и едно голямо нищо стори. Потънал е в скръб града. Само болни стари и с малки пенсия. Налага им се да купуват скъпо и развалени, и с изтекъл срок продукти. За управлението на гербаджии. Само лъжи. Говорят масово в града, а и доктори. Отиваме на адрес ми казва една лекарка и кво.. Огромна къща на три етажа и в нея двама старци, децата им в САЩ. Ученици и възрастни и ту там някой нотариус, държавен служител..

  4. В града останаха я има 30-35хил.От тях 70 %роми,турци и масово навлизащите на пълчища през последните години помаци.Последните направили пари в барчинката изкупуват на безценица жилища на напусскащи града.Един помак помъкнал крак в даден район или блок и след него пълчища от помаци.Така беше и преди много години и по селата.Едно Малево от чисто българско село,сега 70-80% са помаци.А почнаха през 70-те год.да приидват.Същото е и с Мандра.Работливите отидоха по селата,а техните деца с парите в града.Това е Хасково – роми,турци и помаци.Даже младите турци и част от ромите от няколко тодини и те като нас са по чужбина,ама високопланинските българи,които се кланят на двама горе си трайкат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button