С 3.2 млн. лв. изграждат съоръжение за отпадъци в Харманли

Регион

С над 3.2 млн. лв. в Харманли изграждат съоръжение за компостиране на разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци, съобщават от областна администрация.

Над 2 млн. лв. са средствата от Европейски фонд за регионално развитие, националното съфинансиране е близо 367 000 лв., а собственият принос на община Харманли е почти 275 000 лв. Срокът на изпълнение е 24 месеца.

На терен от 10 дка ще бъде изградена инсталация за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци. Ще бъдат обособени различни зони за приемане, раздробяване и смесване на биоотпадъците. Ще бъдат закупени машини и оборудване за дейността.

В резултат от изпълнението на проекта ще се изгради и въведе в експлоатация едно съвременно съоръжение за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци с капацитет до 3000 тона годишно. То ще обхваща всички населени места на общината и ще обслужва населението на община Харманли, което ще доведе до намаляване на общото количество депонирани отпадъци на РДНО Харманли, допълват от общината.

Сред официалните лица на церемонията Първа копка на обекта бяха кметът Мария Киркова и областният управител Станислав Дечев.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...