Хасково

Представят книгата на Георги Китов за Александровката гробница

Георги КитовКнигата на д-р Георги Китов за гробницата в село Александрово ще бъде представена в Хасково тази вечер. Инициативата е на Туристическия информационен център съвместно с Регионалния исторически музей и издателство „Славена“.

Събитието е с начален час 18:00, а поканата за чаша шампанско – в новопостроената сграда на Туристическия информационен център в града.

Почетен гост на презентацията ще бъде археологът Диана Димитрова, съпруга на покойния откривател на Александровската гробница.

Георги Китов е български археолог и траколог. Роден е на 1 март 1943 в Дупница. Основно се занимава с откриването и проучване на археологически обекти от времето на Античността и Древна Тракия. Автор е на над 200 статии и десетина студии върху историята, археологията и религията на траките.

Доктор Китов почина внезапно от сърдечен удар на 14 септември 2008 при разкопките в Старосел. За всичките си забележителни постижения през кариерата си като археолог е получил прозвището „Българският Индиана Джоунс“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button