Хасково

Пепелянка ухапа 7-годишно дете, 5 са случаите през юли

7-годишната Весела

7-годишната Весела

7-годишната Весела от Тополовград е петата жертва на ухапване от змия само за последния месец. Тя е настанена в Детска хирургия на хасковската болница с температура. Неотлъчно до нея от три дни е майка й Пенка.

Детето било ухапано от пепелянка докато с брат си играели на поляна в село Мрамор. Децата и друг път прекарвали времето си там, но този път не забелязали как към тях се приближило влечугото. Усетих опарване по крака, разказа днес пред Haskovo.info момичето. Брат й видял змията и двамата избягали от поляната.

Родителите на Весела веднага потърсили личния лекар в селото, който ги препратил към Спешното отделение в Тополовград. Там поставили серум на детето и го откарали с линейка в Хасково.

През лятото ухапванията от змии традиционно се увеличават, коментира за Haskovo.info дежурният лекар в хирургия д-р Живко Желязков. Според специалистите в България няма змии, чието ухапване предизвиква бърза смърт. Все пак обаче при подобен инцидент трябва по най-бързия начин да се потърси лекарска помощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button