Хасково

Съпругата на проф. Китов: Той гледа какво се случва

Диана Димитрова

Диана Димитрова

Книгата на археолога Георги Китов „Александровската гробница“ бе представена тази вечер в Туристическия информационен център Хасково. „Радвам се, че този център и онзи Музей на тракийското изкуство в Източните Родопи съществуват“, каза по време на представянето съпругата на Китов – Диана Димитрова.

„Макар, че Китов не ги дочака, той гледа. Той искаше археологията и паметниците да работят за хората, а не просто самоцелно ние са ги откриваме и да пишем трудове, които се четат от 10 учени. Смятам, че това вече се случа и се радвам“, допълни Диана Димитрова.

На презентацията на книгата на професор Китов присъстваха управителят на издателство „Славена“ Наско Якимов, шефът на Регионалния исторически музей Николай Колев, директорът на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ Тонка Койчева, представители на общинска администрация, културни дейци и общественици.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button