Хасково

Трима със званието Почетен гражданин на Хасково за празника

Народният певец Тодор Кожухаров, адв. Стоян Илиев – посмъртно и бащата на Григор Димитров – треньорът Димитър Димитров са новите Почетни граждани на Хасково. Званието беше връчено на церемония в театър „Иван Димов“.

В началото всички бяха поздравени с празника на Хасково от кмета Добри Беливанов и председателя на общинския съвет Таня Захариева. Областният управител Станислав Дечев изпрати поздравителен адрес.

Почетни граждани

Тодор Кожухаров заяви, че е щастлив, че е част от българския фолклор, който е визитката на България пред света. Той благодари за удостояването му със званието.

Званието за Стоян Илиев получи съпругата му д-р Стефка Христова. Тя каза, че днес за нея е щастлив ден, защото се гордее със съпруга си и с неговите дела. Д-р Христова допълни, че адв. Илиев се е гордеел, че е първият демократично избран кмет на Хасково. Тя каза още, че за него демокрацията е означавала да се изпълняват законите. Любимата му мисъл била „Духът е в делата на хората“. Д-р Христова също благодари за признанието за нейния съпруг.

Почетни граждани

Димитър Димитров призна, че му е по-лесно да гледа мачовете на Григор, отколкото да е на тази сцена. Той допълни, че е горд и щастлив, като признанието е за целия спорт в града. Димитров каза, че ще продължи да работи по същия начин, както и досега.

В програмата на церемонията участваха „Тримата тенори“, които обраха овациите на публиката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button