Регион

Ловците отново развяха знамена в двора на манастира „Успение Богородично“

Ловно-рибарското сдружение в Димитровград и 19 дружинки отново развяха знамена на голям събор в двора на манастира „Успение Богородично“ в село Добрич.

Архиерейският наместник отец Георги Тодев освети знамената и пожела добър ловен сезон без неприятни инциденти.

Заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова приветства дошлите на събора. „Бъдете както винаги отговорни към природата, внимателни при създалата се епизоотична обстановка в страната“, подчерта тя.

Председателят на сдружението Даниел Тошков, главен секретар на НЛРС-СЛРБ, поздрави 750-те членове на организацията и пожела на всички наслука. Той припомни активна дейност по обогатяване на ловните райони с пернат дивеч. Досега са разселени 600 тракийски кеклика, 300 яребици, 1200 полудиви патици. В скоро време ще пристигнат 900 фазана, произведени в специализираното стопанство в Русе.

Ловци

Заради усложнената обстановка с африканската чума по свинете са проведени беседи и обучения с председатели и членове на ловните дружинки. Стриктно се спазват разпорежданията на Изпълнителната агенция по горите и БАХБ за недопускане на опасното заболяване.

Дългогодишните ловци Пейчо Дойчев, Атанас Касев от ловната дружинка във Върбица и този път се проявиха като майстори на вкусен курбан за здраве и благоденствие.

Гости на традиционния празник бяха представители ловни сдружения в Хасково, Пловдив и други съседни региони. Всички се веселиха под ритмите на популярната Пилашевска фолклорна група.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button