Хасково

Младежи помогнаха на първолаци за първия учебен ден, подариха им и раници

Младежкият Червен кръст в Хасково завърши и последната част от съвместния си проект с Общностния център за подкрепа на деца и родители „Училище, здравей!“.

През лятната ваканция гимназисти – доброволци помагаха в подготовката на бъдещи първокласници от етнически групи за старта на учебната година. Идеята е децата да овладеят добре български език и да са на равен старт със своите връстници.

БЧК

Както Haskovo.info писа, инициативата е подкрепена от програмата на БЧК за развитие на иновации и добри практики по дейности, приоритетни за хуманитарната организация.

В ОУ „Любен Каравелов“ в Узунджово и в НУ „Г. С. Раковски“ в Хасково младите червеноокръстци ангажираха вниманието на децата със забавно-образователни игри, рисуване и моделиране, песни и танци. Освен знания по български език, математика, приложни изкуства, участниците в лятното училище усвоиха важни за здравето хигиенни и екологични навици.

БЧК

Накрая всички получиха подаръци – раници с най-необходимото за малките ученици, осигурени от Общностния център за подкрепа на деца и родители.

Надяваме се нашият проект да е дал добър тласък на малчуганите и те с готовност да влязат в класната стая, казват доброволците на БМЧК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button