Самоубийствата в Хасковско са под средното ниво за страната

Хасково

Самоубийствата в Хасковска област са под средното ниво за страната, сочат данните на Националния статистически институт за 2018 г.

През миналата година самоубийствата в региона са 8.7 на 100 000 души. Средното ниво за страната е 9.1. Най-ниско е нивото в Благоевградска област – 3.9, а най-високо е в Търговище – 16.1.

Самоубийства

10 септември е обявен за Световен ден за превенция на самоубийствата от Световната здравна организация през 2003 г. по инициатива на Международната асоциация за превенция на самоубийствата. Кампанията е насочена към повишаване на обществената информираност и създаване на политики за превенция.

По данни на Световната здравна организация всяка година близо 800 000 души отнемат живота си. Но самоубийствата могат да се предотвратят. Ето защо мотото на тазгодишната кампания е „Да работим заедно за предотвратяване на самоубийствата“. Темата е избрана, за да се подчертае, че сътрудничеството е от основно значение за ефективната превенция на този глобален проблем. Всеки може да помогне.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...