Спорт

Григор влезе в основната схема на чалънджъра в Сеговия

Григор на турнира в СеговияХасковският тенис талант Григор Димитров влезе в основната схема на чалънджъра в испанския град Сеговия с награден фонд 106 500 евро плюс гостоприемство. 18-годишният ученик от местното Спортно училище, поставен под № 4 в квалификациите, победи в решителния трети кръг с 6:2, 6:2 представителя на домакините и пети в „пресявките“ Алберт Рамос – Винолас.

Час и 19 минути бяха необходими на Григор, за да сломи съпротивата на 21-годишния испанец, който е № 324 в световната ранглиста. Това бе трета поредна победа на Димитров в Сеговия след триумфа му над испанеца Хосе Еугенио Мартинес – Алкалде с 6:0, 6:1 и над британеца Джонатан Мъри с 6:3, 6:1.

С влизането си в основната схема първата ни ракета при мъжете спечели 5 точки за ранглистата на АТР, където от днес е № 310.

Все още не е ясно срещу кого ще играе Григор в първия кръг от същинската надпревара в Сеговия. Вариантите са три – друг квалификант, играещият с „уайлд кард“ испанец Роберто Баутиста-Агут /№295/ или холандецът Хута Галунг, който е № 212 в света.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button