Хасково

Бави се пускането на новите кладенци в Хасково, искат още 100 000 лв. за бутилирана вода

Да бъдат осигурени допълнително до 100 000 лв. от резерва на общината за закупуване на бутилирана вода за детски градини, училища, болници и социални заведения предлага с извънредна докладна за септемврийската сесия на общинския съвет кметът Добри Беливанов.

Причината е, че предварително заложеният лимит е вече почти изчерпан, бави се въвеждането на новите кладенци в експлоатация, а новата учебна година започва на 16 септември.

В докладната е посочено, че обектите от допълнителното водоснабдяване на Хасково са приключили с издаването на акт 15 от април. Строежите обаче не могат да бъдат въведени в експлоатация без да са учредени санитарно-охранителни зони около кладенците в двете вододайни зони.

Сега вървят процедури по учредяване на зони от Басейнова дирекция – Пловдив. Всички процедури по приемане на кладенците от Басейнова дирекция, обявяване на зоните за разглеждане и възражения от заинтересованите лица са приключили на 5 септември.

Предстои организирането на комисии от Басейнова дирекция за приемане на зоните. След това документите ще бъдат депозирани в ДНСК – София за назначаване на държавна приемателна комисия и издаване на разрешение за ползване на дублираните кладенци.

След това документацията ще бъде предадена на Асоциацията по ВиК, която ще я предостави на ВиК – Хасково. Тогава ВиК ще може да включи кладенците към водоснабдителната система на Хасково.

Идеята е със смесването на водата да се понижат стойностите на урана и водата да бъде разрешена за пиене и готвене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Наката
Наката
10.09.2019 19:12 19:12

Един политик се беше изказал ,че до един-два месеца ще има вода в Хасково ама това беше на пролетта май…..

водолей
водолей
10.09.2019 19:23 19:23

Такава далавера няма! Целта беше едни да гушнат пари от проектиране и сондиране, а друга фирмичка да си разпродаде водата… Защо ли пак всичко е на ниво шуробаджанащина?!
Скоро в детските градини децата ще ги учат да казват както в една ТВ реклама: Мамо, тате, искам вкъщи да пием само вода от т0би!

Анонимен
Анонимен
10.09.2019 23:35 23:35
Отговор до  водолей

Значи като взема една цепеница някой ден…..

Малко змаем ли
Малко змаем ли
10.09.2019 21:44 21:44

Най – некадърният директор на вик Хасково!😂 Министерската заплатка на Марков си върви, а той си спи. Добрев си ръководи и назначава . Само дето бави но не забравя!

Някой
Някой
11.09.2019 8:52 8:52

Пак ще направят далавера с най-гадната и блудкава вода „Бачково“. Толкова много видове води се предлагат, но явно някой гуши с мангизи друг някой от Общината за да дават на децата в градините и училищата тази смешна вода.

директор
директор
11.09.2019 12:11 12:11
Отговор до  Някой

водата си я поръчват директорите, всеки преценя каква вода иска. Никой никого не задължава каква вода и от къде да я поръча.

Маската
Маската
11.09.2019 9:15 9:15

Много точно и ясно кметът на община Хасково обяснява защо ВиК -Хасково няма нищо общо с това, че кладенците не са пуснати. Преди няколко месеца хвърли топката срещу ВиК и каза, че те били готови едва ли не за експлоатация и някой от ВиК иска на хората да им е гадно и за това не ги пуска. Сега тази теза не му е удобна, защото с нея няма как да дръпне едни пари за едни далаверки и си казва как са нещата. ВиК е последна бръмка от веригата, а кмета иска да гушне едни пари като за последно.

инж.
инж.
11.09.2019 12:23 12:23
Отговор до  Маската

А защо не са пуснати кладенците, нали са готови от пролетта??? Защото държавата и по скоро тукашни партийни функционери напуснали Народното събрание щото ги натиснаха за апартамент гейт и кум гейт и какво ли не,та те държат да закопаят хасково и да докажат че ако хасково не гласува за ГЕРБ , което всъщност е държавата ще страда. Питам кой гарантира че пак като си изберат един кмет от герб пак няма да си го харесат те междувременно и да си го отлюспят???
аман бе от простотии, държавна комисия шест месеца не може да приеме кладенеца, пък нямал санитарно охранителноа зона, ами нали в стари вододайни зони са-значи ли че вододайните зони старите до сега нямат такава охранителна зона??? А това не е ли нарушение заради което трябва да си тръгне шефа на Вик- къде дреме тоя А от къде го измъкна герб тоя директор на ВИК -пълен леш тъпак слушаш само един човек -екс министър и екс депутат…ако някой някога е вярвал че това интелигентно момче е способно на толкова низки и мерзки действия…..
целта на цялата тая работа е да се плюе кмета , хората не са длъжи да знаят че той не е никакъв във Вик защото вик е ДЪРЖАВНО, няма и един процент общинско участие. Кмета не определя цената на водата, не определя и не следи качеството на водата, нито качеството на услугата на вик….втрапончиха му тия кладенци да ги прави и той ги е направил явно…ама сега мотат приемането..кой чул кой видял кой е виновен няма значение- всички плюят кмета, което е изгодно за вече бившите негови от ГЕРБ …няма такава мръсотия в света ей

Тъй
Тъй
11.09.2019 17:14 17:14

Тези от герб са гола вода…..

Back to top button