Бави се пускането на новите кладенци в Хасково, искат още 100 000 лв. за бутилирана вода

Хасково

Да бъдат осигурени допълнително до 100 000 лв. от резерва на общината за закупуване на бутилирана вода за детски градини, училища, болници и социални заведения предлага с извънредна докладна за септемврийската сесия на общинския съвет кметът Добри Беливанов.

Причината е, че предварително заложеният лимит е вече почти изчерпан, бави се въвеждането на новите кладенци в експлоатация, а новата учебна година започва на 16 септември.

В докладната е посочено, че обектите от допълнителното водоснабдяване на Хасково са приключили с издаването на акт 15 от април. Строежите обаче не могат да бъдат въведени в експлоатация без да са учредени санитарно-охранителни зони около кладенците в двете вододайни зони.

Сега вървят процедури по учредяване на зони от Басейнова дирекция – Пловдив. Всички процедури по приемане на кладенците от Басейнова дирекция, обявяване на зоните за разглеждане и възражения от заинтересованите лица са приключили на 5 септември.

Предстои организирането на комисии от Басейнова дирекция за приемане на зоните. След това документите ще бъдат депозирани в ДНСК – София за назначаване на държавна приемателна комисия и издаване на разрешение за ползване на дублираните кладенци.

След това документацията ще бъде предадена на Асоциацията по ВиК, която ще я предостави на ВиК – Хасково. Тогава ВиК ще може да включи кладенците към водоснабдителната система на Хасково.

Идеята е със смесването на водата да се понижат стойностите на урана и водата да бъде разрешена за пиене и готвене.

9 коментара

 • Един политик се беше изказал ,че до един-два месеца ще има вода в Хасково ама това беше на пролетта май…..

 • Такава далавера няма! Целта беше едни да гушнат пари от проектиране и сондиране, а друга фирмичка да си разпродаде водата… Защо ли пак всичко е на ниво шуробаджанащина?!
  Скоро в детските градини децата ще ги учат да казват както в една ТВ реклама: Мамо, тате, искам вкъщи да пием само вода от т0би!

 • Най – некадърният директор на вик Хасково!😂 Министерската заплатка на Марков си върви, а той си спи. Добрев си ръководи и назначава . Само дето бави но не забравя!

 • Пак ще направят далавера с най-гадната и блудкава вода „Бачково“. Толкова много видове води се предлагат, но явно някой гуши с мангизи друг някой от Общината за да дават на децата в градините и училищата тази смешна вода.

  • водата си я поръчват директорите, всеки преценя каква вода иска. Никой никого не задължава каква вода и от къде да я поръча.

 • Много точно и ясно кметът на община Хасково обяснява защо ВиК -Хасково няма нищо общо с това, че кладенците не са пуснати. Преди няколко месеца хвърли топката срещу ВиК и каза, че те били готови едва ли не за експлоатация и някой от ВиК иска на хората да им е гадно и за това не ги пуска. Сега тази теза не му е удобна, защото с нея няма как да дръпне едни пари за едни далаверки и си казва как са нещата. ВиК е последна бръмка от веригата, а кмета иска да гушне едни пари като за последно.

  • А защо не са пуснати кладенците, нали са готови от пролетта??? Защото държавата и по скоро тукашни партийни функционери напуснали Народното събрание щото ги натиснаха за апартамент гейт и кум гейт и какво ли не,та те държат да закопаят хасково и да докажат че ако хасково не гласува за ГЕРБ , което всъщност е държавата ще страда. Питам кой гарантира че пак като си изберат един кмет от герб пак няма да си го харесат те междувременно и да си го отлюспят???
   аман бе от простотии, държавна комисия шест месеца не може да приеме кладенеца, пък нямал санитарно охранителноа зона, ами нали в стари вододайни зони са-значи ли че вододайните зони старите до сега нямат такава охранителна зона??? А това не е ли нарушение заради което трябва да си тръгне шефа на Вик- къде дреме тоя А от къде го измъкна герб тоя директор на ВИК -пълен леш тъпак слушаш само един човек -екс министър и екс депутат…ако някой някога е вярвал че това интелигентно момче е способно на толкова низки и мерзки действия…..
   целта на цялата тая работа е да се плюе кмета , хората не са длъжи да знаят че той не е никакъв във Вик защото вик е ДЪРЖАВНО, няма и един процент общинско участие. Кмета не определя цената на водата, не определя и не следи качеството на водата, нито качеството на услугата на вик….втрапончиха му тия кладенци да ги прави и той ги е направил явно…ама сега мотат приемането..кой чул кой видял кой е виновен няма значение- всички плюят кмета, което е изгодно за вече бившите негови от ГЕРБ …няма такава мръсотия в света ей

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...