Регион

Искат 28 000 лв. за превозването на учениците от Брягово до Хасково

28 000 лв. от резерва на общината да бъдат отпуснати за превоза на учениците от село Брягово до хасковското СУ „Васил Левски“, предлага с извънредна докладна за септемврийската сесия председателят на общинския съвет Таня Захариева.

До Захариева е постъпила докладна от кмета на Брягово Делчо Митев с искане за отпускането на средствата. През миналата учебна година 25 деца от селото са посещавали хасковското училище. Те са били извозвани с автобус, като разходите за транспорта били заплащани от училището и общината. Поради липсата на средства от страна на „Васил Левски“ за новата учебна година децата се пренасочват към средищното училище в село Динево.

Родителите обаче искат децата им да продължат да учат в Хасково, защото имало резултат от обучението им, се казва още в докладната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Диана
Диана
11.09.2019 10:35 10:35

А защо и децата от с.Динево да не се обучават в Хасково? Нека всички деца от селата станат граждани по образование, а ние всички заедно ще им плащаме от нашите общински данъци ! Не може само Бряговци да са граждани по образование понеже имат гражданин кмет! В ХАСКОВСКА ОБЩИНА ПАРИ БОЛ!

Дида
Дида
11.09.2019 12:25 12:25

Едно дете,като учи,няма значение къде ще е…в Хасково по умни ли ви стават децата?

???!
???!
11.09.2019 13:46 13:46

Дида. Подкрепа от мен. Лошото е, че има работа заплатена на хора с пари и затова от мен съвет. Ако си много умен учи нагоре, в България и на запад, ако не не давай пари излишни, а стани-техник и пр. Занаят канаят. Преди 1944 е било.. Бедните занаят, а богатите, право, доктор, зъболекар.. Но не знаем на този етап към къде ни води политиката на България, и ние полудяхме от комунистическите ви ръководители… Към светли бъднини вървим, а за някои удряни от 1923 към все тъмнината, тракийско, и. потекло, и… Тукашните селяни винаги ок, а сега балканджии, а на тракийци глад и мизерия, гелмета били, а сега

Анонимен
Анонимен
11.09.2019 13:53 13:53
Отговор до  ???!

Живи и здрави. Не всичко е пари. Днес влизам в една поща и една циганка започна да вика да не дава аллах деца.. Очудих се и й казах, защо.. Децата са щастие.. Ти не видиш ли ма, твА дете серабрално болно… Огледа детето, майката, страхотни, майката красота, та си викам, да пази.. Мъка за деденцето, мъка за красивото туркинче. Миличко…
А за учениците от т. Х до т. У.. Има си хора. Не е моя работа.

Весели празници, Хасковлии!

Истината
Истината
17.09.2019 13:30 13:30
Отговор до  ???!

Децата на по вазможните родители си записаха децата в Хасково ….може да се каже че почти цялото село Динево не си пращат децата в селото защо бряговците да учат там …вав един клас са по 2 / 3 класа

Back to top button