Хасково

Синдикатите: Близо половината от хасковските строители работят в сивия сектор

40% от малките строителни фирми в Хасковско работят в сивия сектор, а в довършителните дейности процентът е 60. Констатацията е на строителния синдикат към КНСБ и беше обявена днес като част от представянето на кампанията „Сивото убива“.

Именно строителството заедно със земеделието, ресторантьорството и авто услугите са сферите, където се укриват най-много приходи и доходи, заявиха от КНСБ.

Строителните фирми в Хасковска област се развиват динамично, най-вече заради програмата по санирането, но и новопостроените жилищни сгради се увеличават, сочи статистиката. В същото време обаче едва 1% от заетите в строителството в страната работят в региона – малко повече от 2 500 души. Средната заплата в сектора в Хасковско е 753 лева на фона на близо 1 000 за страната.

От КНСБ посочиха още, че само до средата на годината в брашна в Хасковско са установени 277 нарушения, повечето от които са свързани с липсата на трудови договори.

КНСБ разпъва шатра в Хасково с мобилен информационен център

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
?!
?!
11.09.2019 17:36 17:36

Хаир да не видят… Краде от залъка на честни.. Гадняри

Анонимен
Анонимен
12.09.2019 11:20 11:20
Отговор до  ?!

Гадняри. Думата произлиза от Гад. Мошенник от Моше

Back to top button